Meerpalen aan toegangswegen in Boswijk


Ze staan er.

Op woensdag 28 mei 2014, een zeer waterrijke dag, heeft Bewonersorganisatie Boswijk e.o. haar meerpalenproject grotendeels afgerond. Dit project laat bezoekers en bewoners op ludieke wijze weten dat ze in Boswijk zijn beland. Boswijk, de wijk met straatnamen afgeleid van de scheepsbouw.

Maar liefst vijf meerpalen zijn de grond in gegaan. Net als onze Koningsboom, die een maand geleden in de Boswijkse aarde belandde, maakten ze eerst een korte luchtreis. De palen wegen maar liefst rond de 350 kilo schoon aan de haak. Die til je dus zelf niet zo makkelijk van de wagen. De mannen van Vegter Waterbouw zorgden er voor dat ze keurig recht in de grond kwamen te staan.

De meerpalen zijn te vinden aan de belangrijkste toegangswegen van Boswijk. Ze staan aan de Touwslager (nabij Kleinemeersterstraat), Klinker (nabij beide uiteinden), minirotonde (naast Breeuwer) en op de hoek Mastenmaker/Pekjongen. De paalmutsen worden nog wit geschilderd en de naam Boswijk komt er later ook op te staan. Het beeld nu, is dus nog niet het eindbeeld.

Naast de boot “Aletta” aan de Ankersmid heeft Boswijk nu dus ook de meerpalen in de wijk gebracht.

Nautisch Boswijk in beweging!

Meerpalen in Boswijk   Meerpalen in Boswijk

Meerpalen in BoswijK   Meerpalen in Boswijk