Bewonersorganisatie Boswijk gaat verder op de nautische toer!


MeerpaalBewonersorganisatie Boswijk gaat verder op de nautische toer!

Wist u dat Boswijk vernoemd is naar de familie Boswijk? Adde Boswijk (1816-1899) had een scheepswerf aan het Oude Winschoterdiep.
Die lokatie is nu terug te vinden rechts naast het pand van Kleefsman Kantoor & Creatief. Op Boswijks werf werden zeilschepen voor de kustvaart gebouwd (o.a. schoeners en galjoten). De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft onze wijk naar Boswijks werf vernoemd en koos voor straatnamen die te maken hebben met de scheepsbouw. Hier borduren we graag op voort. Helaas zijn we niet in staat het Oude Winschoterdiep weer uit te graven, maar we kunnen wel op een andere wijze op de nautische toer verder gaan.

We hebben al een boot aan de Ankersmid en een fontein die in de zomer de vijver naast de Theo Thijssenschool tot leven brengt. Nu vinden we het tijd voor meerpalen bij de belangrijkste toegangswegen van de wijk. Daar komt te zijner tijd de naam Boswijk op te staan.

De vijf meerpalen worden binnenkort geplaatst in groenstroken aan de Touwslager (tegenover het pand van de Novo), aan de Klinker (nabij de tunnel èn naast het huis aan de parallelweg van de Noorderstraat), op de beplante minirotonde naast de entree van de Breeuwer en op de hoek Mastenmaker/Pekjongen.

Ook bij u in de buurt komt dus een meerpaal te staan.

Nautisch Boswijk in beeld!

Heeft u hier vragen over of heeft u zelf ideeën voor de wijk?
Mail ze gerust. U hoort van ons!

Mail: s.b.o.b.e.o@home.nl