Algemene informatie tuindagTuindag

Logo tuindagWie zijn wij.

De organisatie van de tuindag is in handen van diverse instanties die zich bezig houden met leefbaarheid en plezierig wonen. Deze tuindag maakt deel uit van activiteiten die worden georganiseerd om de leefbaarheid in de wijken te bevorderen.

Doelstelling.

De tuindag heeft tot doel de bewoners actief te laten zijn met hun tuin, en daarbij het woon/leefklimaat te verbeteren voor de hele buurt/wijk.

Waarom een tuindag.

De tuindag is elk jaar een heel leuk evenement om het voorjaar mee in te luiden. Veel mensen beginnen, zodra het voorjaar zich aandient, met veel energie aan het opknappen van de tuin. Voor deze mensen is de tuindag een prima gelegenheid om ideeën op te doen. Andere mensen hebben een steuntje in de rug nodig om zich er toe aan te zetten de tuin op te knappen. De tuindag kan voor deze mensen als steun dienen. Al met al zal de tuindag leiden tot veel bedrijvigheid, waarbij straten, door het opknappen van de tuinen, weer een frisse aanblik zullen krijgen.

Wat kunt u verwachten op de tuindag.

Op het Rembrandtplein vinden de meeste activiteiten plaats. Een tuinmarkt met kraampjes ingericht door ondernemers, instanties en personen uit de wijk die iets op het gebied van tuinen te presenteren hebben. U kunt er veel ideeën opdoen. U kunt er planten kopen of plantjes ruilen. Allerlei andere tuinartikelen zijn te koop. Informatie over tuinen, planten, erfafscheidingen. U kunt er tuingereedschap lenen. Kortom, voor bijna alles op tuingebied kunt u er terecht. We zullen proberen elk jaar weer een speciaal thema te bedenken. Voor de kinderen zal er ook altijd iets leuks zijn