Verkeersactie in Boswijk
Aandacht voor rijsnelheid in Sappemeer


Op donderdagmiddag 27 september 2012 hebben politieagenten en bewonersorganisaties Boswijk, Noorderpark en Margrietpark tijdens de jaarlijkse verkeersactie ongeveer 300 automobilisten in Sappemeer staande gehouden.

De politie controleerde o.a. rij-, kenteken- en identiteitsbewijs en wees op de maximale toegestane snelheid in de betreffende straten. De bewonersorganisaties verstrekten de flyer: “Heb jij je snelheid onder controle? “

Doel van de verkeersactiedag was om mensen bewust te maken van het feit dat ze medeverantwoordelijk zijn voor de verkeersveiligheid in de wijken. Zelfs een paar kilometer te hard rijden verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop al aanzienlijk. Bij een snelheid van 30 km per uur is er al een remweg van 13,3 meter.

In totaal werden 9 bekeuringen uitgedeeld. Vier voor het rijden zonder gordel en vijf voor het niet kunnen tonen van identiteits- of kentekenbewijzen.
Ook werden waarschuwingen gegeven in verband met bijvoorbeeld te luide muziek in de auto.
Mensen die te snel reden kregen tijdens de verkeersactiedag bewust geen boete, wel de nodige aandacht. De meeste mensen toonden begrip voor het feit dat ze werden staande gehouden en vonden het een goede actie.

Kortom: “Voor herhaling vatbaar!”